Tweedehands bladmuziek

De handel in bladmuziek is een specialistische aangelegenheid. Het spreekt voor zich dat de handel in tweedehands bladmuziek dat ook is en dan in meerdere mate. Momenteel zijn er op deze markt een beperkt aantal partijen actief. Antiquariaat De Minstreel is een van deze spelers en actief in taxatie en verkoop van antiquarische en tweedehands bladmuziek. Antiquariaat De Minstreel heeft als doel het hergebruik van muziek te bevorderen. Veel muziek (uit bijvoorbeeld nalatenschappen) komt bij het oud papier terecht. Antiquariaat De Minstreel biedt echter een mogelijkheid om deze muziek opnieuw in de roulatie te brengen.

Klassieke muziek en populaire klassiekers

Het accent ligt bij Antiquariaat De Minstreel op de verkoop van klassieke muziek. Klassieke muziek heeft zijn waarde door de jaren heen bewezen en is veel minder trendgevoelig dan andere soorten muziek. Onder jong en oud wordt klassieke muziek immers gewaardeerd. Het is echter zo dat het populaire genre inmiddels ook vele klassiekers kent. Er is dus in het brede aanbod van tweedehands bladmuziek ook wel populaire muziek en jazzmuziek te vinden.

Internet als distributiekanaal

De traditionele muziekwinkels verdwijnen. Steeds meer richt men zich specifiek op het verkopen van muziekinstrumenten en aanverwante producten waarmee een hoge omzetsnelheid kan worden behaald. De vraag naar tweedehands bladmuziek blijft echter bestaan. Antiquariaat De Minstreel komt hieraan tegemoet door de verkoop van muziek via het internet. Het internet leent zich namelijk uitstekend voor een duidelijke presentatie van het aanbod. Tevens is het mogelijk om een zo groot mogelijk publiek hiermee te bedienen en de kosten zo laag mogelijk te houden. De aangeboden muziek vindt dan ook zijn weg in heel Europa en daarbuiten.