Over Muziekantiquariaat De Minstreel

Muziekantiquariaat De Minstreel is de naam van het bedrijf wat schuilgaat achter gebruiktebladmuziek.nl. In 2005 is dit antiquariaat gestart met de bedoeling tweedehands bladmuziek opnieuw in omloop te brengen. Dit vanuit de wetenschap dat veel gebruikte bladmuziek ongebruikt ligt opgeslagen of bij het oud papier terecht kwam. Daarnaast bleek dat veel musici actief opzoek zijn naar bladmuziek. Onze doelstelling is vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Naast bladmuziek verkopen we ook theorieboeken, boeken over muziekgeschiedenis en andere boeken over muziek.

Voordelige en bijzondere bladmuziek

In ons antiquariaat kunt u terecht voor voordelige bladmuziek. Veel van ons aanbod is nog steeds nieuw verkrijgbaar. Nieuwe bladmuziek heeft echter z’n prijs. Velen vinden het prettig een echt stuk (tweedehands) bladmuziek te kunnen kopen tegen een voordelige prijs. Daarnaast bieden we antiquarische uitgaven aan. Het betreft hier werken of uitgaven die niet meer verkrijgbaar zijn in de reguliere handel.

De keuze voor internet

Veel reguliere antiquariaten zijn internet gaan gebruiken en hebben hun winkel gesloten of de openingstijden beperkt. In ons geval bleek al snel dat internet hét medium is voor de bladmuziekhandel. In de afgelopen tien jaar zijn vele regionale bladmuziekwinkels gesloten. Nader onderzoek wees uit dat vele musici hun bladmuziek bestellen bij één van de landelijke leveranciers van bladmuziek. Dit gaat vaak per telefoon of internet. Ons bedrijf wil hierop graag een aanvulling zijn waar het gaat om voordelige of zeldzame bladmuziek.

Sommigen hebben de vraag of men het antiquariaat kan bezoeken. Ons antiquariaat is echter een gesloten antiquariaat, wat betekent dat de hele bedrijfsstructuur ingericht is op verzenden van muziek. Het is wel mogelijk om, op afspraak, bestelde muziek af te halen en in te zien. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.