Bladmuziek voor klavierinstrumenten

Vanouds is het aanbod van bladmuziek voor klavierinstrumenten een omvangrijk aanbod. De voorraad pianomuziek is de grootste binnen ons antiquariaat. Daarnaast hebben we veel muziek voor kerkorgel. Bij de orgelrubriek is er tevens een behoorlijk aanbod van muziek in verticale notatie onder de naam “Klavarskribo”.

Aanbod

Het aanbod van de bladmuziek voor klavierinstrumenten is ingedeeld in vijf categorieën. Er is een categorie “Piano” boordevol pianomuziek van alle mogelijke componisten uit heden en verleden. Ook is er het nodige aanbod van methodisch materiaal voor piano. Het is mogelijk om te specialiseren op achtereenvolgens muziek voor 2 piano’s, piano 2-handig, piano 4-handig (quatre-mains) en verzamelalbums. Vervolgens is er de categorie “Orgel”. Deze bevat zowel aan kerkmuziek gerelateerde bladmuziek alsook orgelliteratuur. U kunt dus bij ons terecht voor de muziek van Bach, Franck en Widor maar ook voor een koraalboek of koraalbewerking bent u bij ons op het goede adres. Gezien het grote aanbod is er een aparte categorie met muziek voor elektronisch orgel, met of zonder pedaal. Hieronder valt ook de (populaire) bladmuziek voor keyboard. Songboeken kunt u terug vinden in een (gelijknamige) aparte rubriek. Het klavecimbel heeft geen aparte categorie toegewezen gekregen. Er is echter veel muziek beschikbaar voor dit instrument. Aangezien deze muziek vaak voor zowel orgel als klavecimbel geschikt is staat deze gerangschikt onder de rubriek “Orgel notenschrift”. Op deze pagina kunt u door middel van de filterfunctie de klavecimbelmuziek selecteren. Voor de accordeonisten onder ons is er dan nog de rubriek “Accordeon” Deze rubriek bevat een mengeling van traditioneel en populair repertoire. Binnen de rubriek wordt ook weer onderscheid gemaakt tussen notenschrift en Klavarskribo. Al met al de moeite waard voor bespelers van dit instrument met haar karakteristieke geluid!

Zoeken naar klaviermuziek

Ondanks het forse aanbod van muziek is alles toch eenvoudig te vinden. Het doorzoeken van de genoemde categorieën spreekt voor zich. Binnen een categorie kunt u gebruik maken van filtering op specialisatie om uw keuze te verfijnen.