Bladmuziek voor blaasinstrumenten

De rubriek “Bladmuziek voor blaasinstrumenten” bevat muziek voor zowel houten als koperen blaasinstrumenten. Uitzondering hierop vormen de blaasinstrumenten met klavier zoals het orgel, harmonium en accordeon. Indien u op zoekt bent naar bladmuziek voor deze instrumenten dan adviseren wij u ons aanbod in de rubriek “Klavierinstrumenten” te raadplegen.

Indeling van de rubriek

De rubriek is in eerste instantie ingedeeld naar instrument: blokfluit, dwarsfluit, saxofoon, trompet etc. Wanneer een van deze rubrieken wordt aangeklikt verschijnt het volledige aanbod voor het betreffende instrument. De rubrieken “Blokfluit en Dwarsfluit” bevatten ook nog een filterfunctie wat de mogelijkheid biedt om te selecteren op een specifieke bezetting.

Filters en omschrijving

Binnen de rubriek “Blokfluit” is er uiteraard bladmuziek voor het meest bekende type blokfluit: de sopraanblokfluit. Deze fluit wordt vaak op (muziek)scholen gebruikt bij het muziekonderwijs aan kinderen al dan niet in combinatie met een klavier. Voor beide varianten hebben wij muziek. Ditzelfde geldt voor de altblokfluit. Deze fluit heeft weliswaar dezelfde vorm als een sopraanblokfluit, alleen is de altblokfluit langer en heeft hij een grotere diameter. De altblokfluit produceert daardoor een lager geluid dan de sopraanblokfluit. Ook hier is muziek voor solo en combinatie met klavier te verkrijgen. Bent u echter op zoek naar muziek voor duetten of ensembles dan is het aan te bevelen om te in het eerste geval te filteren op 2 blokfluiten/Duetten en in het tweede geval op Blokfluitensembles. De rubriek “Dwarsfluit” kent ook een drietal filters. Naast solo is er muziek voor twee dwarsfluiten en de combinatie met klavier. Naast de mogelijkheid om te filteren maken wij u er op attent dat er bij bepaalde bladmuziek een meespeel-CD is toegevoegd. Dit wordt dan expliciet vermeld in de omschrijving. Door in het overzicht op details van een artikel te klikken kunt u deze informatie raadplegen.